Sprijin financiar norvegian pentru reîmpădurirea în Moldova

În acest an, Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar din partea Norvegiei pentru implementarea mai multor proiecte, inclusiv în domeniul energiei regenerabile și împăduririi. Informația a fost oferită de ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Norvegiei, Liliana Guțan, aflat la Stockholm, transmite radiomoldova.md.

Diplomatul a subliniat că există un interes din partea Norvegiei de a susține programul național de împădurire în Republica Moldova. Ea a menționat că, în pofida provocărilor bugetare și macroeconomice, Norvegia rămâne un partener donator important, orientat spre asistență tehnică și financiară, cu expertiză în diverse domenii, cum ar fi amenințările hibride, educația și tranziția energetică verde.

Liliana Guțan a subliniat că asistența din partea Norvegiei, precum și a altor țări nordice, cum ar fi Suedia, Finlanda și Islanda, ar trebui să fie în concordanță cu prioritățile și necesitățile Moldovei, ceea ce face ca acest moment să fie important pentru țară și cetățenii săi.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments