O clinică veterinară mobilă este planificată să fie înființată în Republica Moldova

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Moldova discută crearea unei clinici veterinare mobile, dotată cu echipament modern pentru procedurile de diagnostic și tratament. La discuție au participat reprezentanți ai Facultății de Medicină Veterinară a Universității Tehnice din Moldova.

Se planifică ca clinica mobilă să ofere asistență promptă în situații de urgență sau în cazurile în care proprietarii de animale de companie nu se pot deplasa la o clinică veterinară obișnuită.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolya a subliniat că inițiativa are sprijinul deplin al ministerului, iar mijloacele financiare pot fi alocate în cadrul proiectului “Investiții în managementul, creșterea și durabilitatea agriculturii”, care va fi lansat săptămâna viitoare. De asemenea, el a menționat că înființarea clinicii mobile oferă studenților și cadrelor didactice posibilitatea de a îmbunătăți abilitățile practice și de a oferi servicii de consiliere și tratament pentru menținerea sănătății și bunăstării animalelor.

În prezent, Facultatea de Medicină Veterinară are deja o clinică veterinară pentru animale de companie de succes, unde studenții efectuează zilnic 2-3 intervenții chirurgicale, îmbogățindu-și experiența practică.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments