Se ieftinește carburantul în Moldova: prețul motorinei scade sub 21 de lei

Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a publicat noile prețuri pentru benzină și motorină, care vor intra în vigoare din 14 decembrie. Potrivit noilor date, prețul maxim al benzinei 95 a scăzut la 22,73 lei pe litru (cu 14 bani mai ieftin decât până acum), iar cel al motorinei la 20,87 lei pe litru (cu 19 bani mai ieftin decât până acum).

Contrar previziunilor pesimiste ale experților internaționali pe piața petrolieră, care au prognozat o creștere a prețurilor în a doua jumătate a anului 2023, ANRE spune că pe bursele mondiale nu au apărut semnale de restricționare a aprovizionării cu carburanți. Acest lucru are un impact direct asupra scăderii prețurilor la produsele petroliere.

Astfel, ANRE a înregistrat un nou minim al prețului la benzină în acest an, stabilind reperul la 22,73 lei pe litru. Această scădere se datorează parțial declarației Administrației Americane pentru Informații Energetice cu privire la creșterea stocurilor de benzină. În același timp, prețurile la motorină continuă să scadă și au coborât acum sub 21 de lei pe litru.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments