Gripa și infecțiile virale respiratorii acute au crescut brusc în Chișinău

Numărul bolnavilor de gripă și infecții virale respiratorii acute este în creștere în Chișinău. Acest lucru a fost avertizat de către șeful adjunct al Direcției Principale de Asistență Medico-Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul unei ședințe a primăriei.

Autoritățile municipale s-au arătat alarmate, menționând că medicii lucrează sub o presiune sporită, iar spitalele rămân fără locuri libere. De exemplu, la Spitalul Municipal de Copii nr. 1 sunt tratați acum peste 140 de copii.

Directorul spitalului, Alena Rotar, a confirmat că numărul celor spitalizați cu gripă sau infecții virale respiratorii acute a crescut cu 30% în ultima săptămână. Ea a spus că spitalul face față acestei situații prin paturi suplimentare și prin faptul că lucrează non-stop.

Situația este similară și la Spitalul Municipal de Copii Valentin Ignatenko, unde sunt tratați în prezent 277 de copii din 290 de paturi posibile.

Purtătoarea de cuvânt a spitalului, Veronica Istrati, a declarat că numărul de vizite la departamentul de urgență a crescut la 170 pe zi, comparativ cu anii precedenți, când erau aproximativ 110 vizite.

Vladimir Bolokan a declarat că majoritatea pacienților sunt diagnosticați cu pneumonie și bronhopneumonie, care evoluează rapid.

Autoritățile locale îi îndeamnă pe părinți să nu-și automedicheze copiii și să contacteze imediat medicii de familie în caz de simptome de răceală.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments