RTEC va implementa 150 de terminale pentru plata tarifelor cu cardul

Reprezentantul Regiei Transport Electric, Felicia Rusu, a anunțat că în troleibuzele de pe traseele 22, 23, 24 și 30 sunt instalate noi terminale de plată a tarifelor. Organizația RTEC intenționează să instaleze 150 de astfel de terminale în transportul public din oraș, potrivit agora.md.

Reprezentanții companiei precizează că vechile terminale staționare și POS-uri de la conductori au fost anulate în totalitate, iar noile dispozitive se află în proces de instalare și nu sunt încă operaționale.

Regia Transport Electric subliniază că proiectul nu presupune cheltuieli din partea RTEC, iar terminalele sunt în proprietatea băncii.

După ce toate terminalele vor fi instalate, conductorii vor fi instruiți pentru a le utiliza și li se vor oferi instrucțiuni privind modul de plată.

Acest proiect este o continuare a unor planuri mai vechi de creare a unui sistem electronic de colectare a tarifelor în Chișinău. Încă din 2010, locuitorii capitalei așteaptă posibilitatea de a plăti cu cardul, dar realizarea acestor planuri a fost amânată de mai multe ori. Cel mai recent proiect pilot de colectare electronică a tarifelor în transportul public a început în martie 2019.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments