Perchun despre creșterile salariale pentru profesori

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perchun, și-a exprimat speranța unei îmbunătățiri a situației economice și a declarat că în septembrie sau octombrie ar putea fi anunțată o creștere a salariilor profesorilor. În cadrul unei emisiuni Rezoomat de la RliveTV, acesta a subliniat că majorarea salariilor în sectorul educației face parte din planul autorităților. El a explicat, de asemenea, de ce salariile miniștrilor au fost majorate cu 50%, în timp ce profesorii au primit o creștere de doar 15%.

Perchun a subliniat că creșterea stabilă a economiei este o tendință generală pentru majorarea salariilor. Potrivit acestuia, creșterea salariilor miniștrilor a fost de un milion de lei pe an, în timp ce profesorii au primit o creștere de 1,6 miliarde de lei pe an. El a mai spus că sunt posibile creșteri suplimentare în viitor, dar a menționat că categoriile care au primit deja creșteri semnificative s-ar putea confrunta cu o perioadă de înghețare a salariilor.

Ministrul a precizat că autoritățile caută resurse pentru a asigura noi creșteri salariale în sistemul de învățământ. El și-a exprimat speranța unei creșteri economice în acest an și a promis că va raporta vești bune în toamnă sau în iarnă, când va fi clar la ce să ne așteptăm în 2025. Perchun a subliniat că salariile profesorilor rămân o prioritate, realizând că deficitul de personal este o problemă sistemică serioasă care trebuie abordată.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments