Maia Sandu vorbește despre rolul Bisericii în susținerea păcii și integrării europene

În urma invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, peste 60 de parohii bisericești, anterior subordonate Patriarhiei Moscovei în cadrul Mitropoliei Moldovei, au fost transferate în cadrul Mitropoliei Basarabiei, afiliată la Patriarhia Română.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat părerea în acest sens atunci când a fost întrebată despre posibilele riscuri pentru Republica Moldova, având în vedere influența Patriarhiei Ruse, văzută de jurnalist ca un aliat important al Kremlinului nu doar în Rusia, ci și în afara ei.

“În Republica Moldova, biserica este o instituție separată de stat, dar, în opinia mea, ea ar trebui să participe activ la eforturile publice de menținere a păcii, stabilității și integrării europene. Cred că, în mod firesc, biserica ar trebui să susțină pacea și nu războiul”, a subliniat președintele.

De asemenea, a spus că vede schimbări pozitive în rolul bisericii în Republica Moldova, menite să susțină pacea, poporul și procesele de integrare europeană, exprimându-și speranța în implementarea cu succes a acestora.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments