Colorate, pline de fructe și cu un gust absolut divin, cocktailurile fără alcool sunt binevenite indiferent de ocazie și se prepară în condiții casnice cu minim efort.
Fie că vrei să îți dezmierzi papilele gustative cu niște arome noi, fie ca organizezi o petrecere și vrei să-ți impresionezi invitații, cocktailurile fără alcool sunt, în mod cert, băuturi cu care nu poți da greș.
Nu este deloc dificil să prepari cocktailuri acasă, dacă ai ingredientele și ustensilele potrivite, iar dacă te simți creativ, poți adauga orice alt ingredient despre care crezi că s-ar potrivi în mix.
10 retete rapide de cocktailuri nonalcoolice
Câteva minute, de atat este nevoie pentru a prepara un cocktail delicios, iar dupa ce vei vedea rețetele de mai jos, te vei convinge de acest lucru. Iată 10 dintre cele mai cunoscute și cele mai ușor de preparat cocktailuri făra alcool.
Arizona Sunset
Ingrediente pentru 4 pahare:
- 500 ml Sprite
- 500 ml suc de portocale
- Sirop Grenadine
- Cirese Maraschino sau felii de portocala pentru decor
- Gheața măcinata sau cuburi
Mod de preparare:
Amestecă într-o carafa Sprite-ul și sucul de portocale. Separat, pune gheața în pahare, toarnă peste ea puțin sirop Grenadine și apoi toarnă amestecul din carafa (ulcior). La final, garniseste cu cirese sau felii de portocale.
Passion Fruit Summer Drink
Ingrediente pentru 4 pahare:
- 400 ml suc de portocale proaspat stors
- 200 ml apa tonica
- 20 ml Grenadine (sirop de rodie)
- Gheata cuburi
- Felii de portocală și cireșe Maraschino pentru decor
Mod de preparare:
Punem într-o carafa cuburile de gheata, apoi sucul de portocale și siropul de rodie. Amestecăm bine, apoi turnăm și apa tonică. Turnăm conținutul carafei în pahare și garnisim cu felii de portocala și cireșe.
Shirley Temple
Ingrediente pentru 4 pahare:
- 1 litru de bere de ghimbir, Sprite sau 7UP
- Grenadine
- Cireșe Maraschino
- Gheață
Mod de preparare:
Punem gheață în pahare, peste care turnăm grenadine, apoi adăugam câte 250 de ml de bere de ghimbir/Sprite/7UP în fiecare pahar și garnisim cu cireșe maraschino.
Limonada
Limonada este o bautura apreciata peste tot lume, mai ales vara. Ea are nenumarate interpretari, si i se adauga cel mai des ghimbir si menta. Pe lânga limonada clasica, din suc de lamaie, apa si zahar sau miere, putem incerca si:
Limonada de grapefrut
Preparata din parți egale de suc de lămâie și grepfrut, la care se adaugă apa și miere, zahar, sirop de pin sau de agave.
Limonada cu fructe de pădure
Se prepara precum o limonadă clasica, iar în locul gheții se pun fructe de pădure (mure, zmeura, afine, coacaze) care au stat la congelator câteva ore înainte.
Limonadă cu Lavandă
Se prepară simplu și repede punând 2-3 căni de apă, împreună cu 5 linguri de zahăr și o mana de flori de lavandă într-o craticioară la foc mic; dupa ce dă într-un clocot luam de pe foc amestecul, îl lăsam să se racească apoi adaugăm suc de lămâie și apă.
Cinderella
Ingrediente pentru 4 pahare:
- 400 ml suc de portocale
- 400 ml suc de ananas
- 75 apa minerală
- 75 ml suc de lamaie
- 50 ml sirop de zahăr
- Gheață macinată
- Felii de ananas sau de portocală pentru ornarea paharului
Mod de preparare:
Într-o carafă se amesteca toate ingredientele începand cu sucul de portocale si cel de ananas, continuând cu sucul de lămâi si apa minerala, si, la final, siropul de zahar. Se amesteca bine ingredientele, se toarna bautura in pahare de cocktail in care a fost pusa gheața înainte și se garnisesc păharele cu felii de ananas sau de portocală.
Ginger Peach
Ingrediente pentru 4 pahare:
- 600 ml suc de piersici
- 40 ml sirop de zahar
- 2 lime-uri
- Ghimbir tăiat felii subțiri (8 felii sunt suficiente)
- Gheață zdrobită
Mod de preparare:
Lime-ul se taie în patru și se curață de partea alba din mijloc, deoarece are un gust amar. Se pun bucățile de lime într-o carafa, alături de ghimbir și siropul de zahar și se zdrobesc, pentru ca aroma să iasă la suprafață. Amestecăm bine cu o linguriță, apoi adaugăm sucul de piersici și amestecam din nou. Turnăm băutura în pahare în care am pus gheața în prealabil și garnisim cu felii de lime.
Mojito fara alcool sau Nojito
Ingrediente pentru 4 pahare:
- 1 l apa minerala
- 5 lime
- 4 linguri zahăr brun
- Mentă
- Gheață
Mod de preparare:
Zdrobim menta cu zaharul și lime-ul, apoi adăugam apă minerală. Garnisim cu lime și adăugam un „guler” de gheața zdrobită.
Punch fara alcool
Punchul este o băutura foarte populara mai ales in Statele Unite, însa ușor, ușor isi face intrarea și la noi în țară. Punchul este un amestec din diverse sucuri de fructe, se prepară de obicei într-un bol mare, iar cu un polonic se toarnă băutura în pahare.
Rețeta este cât se poate de simplă. Într-un bol de punch se pun:
- 500 ml apă
- 500 grame de zahăr
- 350 ml suc de lămaie
- 350 ml suc de portocale
- 1 l de bere de ghimbir
- 1 l apa minerala
- 1 borcan de cireșe maraschino
- 1 portocala feliată
- Gheața
Virgin Margarita
Ingrediente pentru 4 pahare:
- 150 ml suc de lămâie
- 50 ml suc de portocală
- 50 ml suc de lime
- 4 lingurite de zahăr
- Gheața măcinată
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele într-o carafa și se toarnă în pahare cu gheața măcinată și decorate cu zahăr pe margini.
Toate aceste cocktailuri pot fi băute de copii, pentru că multe dintre dintre ele au în compoziție sucuri naturale de fructe, pline de vitamine. În plus, gustul dulce și aspectul colorat îi va îmbia pe cei mici să se înfrupte din ele. Totodată, cocktailurile făra alcool sunt potrivite și pentru a le savura dimineața pe plaja, la prânz, alături de o salată răcoritoare, sau seara la o petrecere alături, de prieteni. Care e preferatul tău?