Salvatorii GIChS au salvat trei oameni, ajutându-i să ajungă la mal

Dimineata, in satul Branishte, regiunea Riscani, trei barbati s-au confruntat cu o situatie periculoasa in timp ce pescuiau pe lac. Unul dintre ei a căzut prin gheață subțire, iar doi dintre tovarășii săi au încercat să-l ajute să iasă din apă. Proprietarul lacului a observat incidentul și a mers cu un coleg într-o barcă să ajute. Cu toate acestea, barca a început să se scufunde din cauza crăpăturilor.

Salvatorii au sosit la fața locului și au scos din apă un pescar de 69 de ani, care se afla la 30 de metri de mal. Bărbatul a fost transportat la un spital din zonă în stare stabilă. Salvatorii au folosit și echipamente speciale pentru a tracta barca avariată, care transporta pe mal alți doi bărbați, de 55 și 24 de ani.

Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență avertizează asupra riscului căderii prin gheață subțire pe corpurile de apă. Este recomandat să evitați mersul pe gheață în condiții nefavorabile și să aveți vestă de salvare și frânghie atunci când pescuiți pe gheață. În cazul căderii prin gheață, salvatorii recomandă să vă păstrați calmul, folosind mâinile pentru a vă ține de gheață și metoda de rostogolire până la țărm. În caz de urgență, trebuie să sunați imediat la numărul de urgență 112.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments