Recean îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni să se abțină de la obținerea cetățeniei rusești

Prim-ministrul Dorin Recean și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu simplificarea procesului de obținere a cetățeniei ruse pentru moldoveni și a subliniat că acest lucru nu trebuie să inducă în eroare. În opinia lui Recean, Rusia are nevoie de noi soldați pentru a participa la războiul din Ucraina.

El i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să nu accepte cetățenia rusă, avertizând asupra pericolului de a fi mobilizați și trimiși la război în Ucraina, potrivit tv8.md.

Recean a spus că aceasta este o altă încercare de a recruta oameni pentru războiul Kremlinului împotriva Ucrainei. El le-a cerut cetățenilor să nu cedeze în fața procedurilor simplificate, avertizând asupra consecințelor.

De asemenea, premierul a subliniat că, în pofida izbucnirii războiului, un număr semnificativ de moldoveni continuă să trăiască în Rusia. Unii dintre ei s-au întors în patria lor, în timp ce alții au plecat în alte țări. Cu toate acestea, Recean a estimat că în Rusia au rămas între 150.000 și 200.000 de cetățeni moldoveni.

Vă reamintim că președintele rus Vladimir Putin a simplificat procedura de obținere a cetățeniei pentru locuitorii din Moldova, Belarus și Kazahstan, eliminând obligativitatea de a locui cinci ani în Rusia înainte de a depune cererea și examenele privind cunoașterea istoriei și legilor țării.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments