Reacția cetățenilor cu privire la sistemul de sănătate din țară: “Poți să mori de trei ori”

La 12 decembrie se marchează Ziua internațională a acoperirii universale a sănătății, care marchează apelul ONU de a asigura accesul tuturor la asistență medicală de calitate și la prețuri accesibile. Cartierul Mala Malina din capitală este un loc de întâlnire zilnică pentru multe persoane și mașini care vin la Chișinău pentru consultații medicale. În acest cartier se află multe laboratoare și centre de diagnosticare.

Locuitorii din zonele îndepărtate sunt nevoiți să vină în capitală pentru examinări medicale. Unii dintre ei își exprimă îngrijorarea cu privire la accesibilitatea serviciilor. De exemplu, o femeie din raionul Rezinski a așteptat trei luni pentru a obține o programare pentru un control cardiac și și-a exprimat îngrijorarea că ar putea avea de suferit în acest proces. Un alt locuitor din Telenești a vorbit despre serviciile medicale cu plată, care costă aproximativ 15.000 de lei.

În ciuda îmbunătățirilor și a donațiilor în domeniul sănătății, unii cetățeni continuă să se confrunte cu dificultăți atunci când încearcă să primească asistență medicală de urgență în capitală.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments