Procurorul Victoria Furtună anunță lansarea proiectului “Motoarele Corupției”

Victoria Furtune, un fost procuror care a lucrat în cadrul Procuraturii Anticorupție, a anunțat lansarea unui nou proiect numit “Motoarele corupției”. Ea a folosit rețelele de socializare pentru a disemina aceste informații. Esența proiectului este de a identifica și de a face publice organizațiile și structurile care joacă un rol-cheie în răspândirea corupției în diferite domenii ale vieții moldovenești. Furtună și-a exprimat intenția de a atrage atenția publicului asupra acestor probleme pentru a crea presiune asupra lor și pentru a atrage atenția autorităților publice asupra necesității de a lupta împotriva corupției.

În discursul său, ea a menționat mai multe domenii-cheie în care prosperă corupția. Printre acestea se numără procesul de selecție a judecătorilor și procurorilor, care poate fi susceptibil la influențe și presiuni politice, precum și achiziția de gaze naturale și operațiunile de transport, unde lipsa de transparență poate facilita schemele de corupție. De asemenea, ea a subliniat problemele din domeniul achizițiilor publice, unde deseori apar scandaluri din cauza comportamentului necorespunzător și a plăților excesive, precum și influența donatorilor externi care își pot folosi influența financiară pentru a-și promova propriile interese. În cele din urmă, Furtune a atras atenția asupra pierderii proprietății de stat și a tranzacțiilor cu active comerciale, care pot fi legate de schemele de corupție și de proasta gestionare.

În general, proiectul “Motoarele corupției” urmărește să atragă atenția asupra acestor probleme și să sprijine dialogul public și eforturile de combatere a corupției în Moldova.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments