Ninsoare în Moldova

Ninsorile și poleiul au provocat o serie de accidente rutiere în diferite raioane din Republica Moldova, care au necesitat intervenția salvatorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Aceștia au fost chemați în localitatea Sarata-Galbene, raionul Hîncești, pentru a tracta un automobil Lada și în raionul Cimișlia, unde un automobil Honda a ieșit de pe autostradă din cauza formării de gheață.

De asemenea, salvatorii au acordat asistență în localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, tractând un automobil Mercedes Benz implicat într-un accident rutier.

În Chișinău, salvatorii s-au deplasat pe strada Arborilor 7/A pentru a ajuta la tractarea unui automobil BMW cu copii minori la bord.

Din cauza gheții, mai multe camioane au rămas blocate în apropierea localității Porumbrei din raionul Cimișlia. GCHS a efectuat tractarea a 4 camioane blocate pe drum în urma derapajului.

GCHS îndeamnă șoferii să respecte limitele de viteză și să evite deplasările inutile pe drumurile din țară. De asemenea, șoferilor li se reamintește să adapteze vehiculele la condițiile de iarnă și să utilizeze anvelope adecvate. Șoferii sunt sfătuiți să își țină bateria telefonului încărcată în cazul călătoriilor lungi și să aibă în portbagaj nisip, lopată și lanțuri. În caz de urgență, trebuie contactat serviciul 112.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments