Moldova nu este pregătită să rezolve problemele politice

Ministrul transnistrean de Externe, Vitali Ignatiev, care reprezintă Tiraspolul în negocierile cu Chișinăul, a calificat relațiile cu Republica Moldova drept complicate și a acuzat Chișinăul de impunerea de restricții și blocarea negocierilor.

Într-un interviu acordat presei ruse, Ignatiev a amintit că conflictul cu Moldova nu a fost soluționat de mai bine de 30 de ani și că situația nu s-a îmbunătățit. El a menționat că negocierile merg greu, iar Chișinăul, potrivit lui, sabotează procesul internațional de negocieri în formatul 5+2. Deși au loc întâlniri ale reprezentanților politici, Moldova nu dorește să rezolve problemele politice și socio-economice importante, potrivit lui Ignatiev.

Ignatiev a mai spus că, de la începutul anului 2024, Chișinăul a creat noi obstacole, cum ar fi introducerea de taxe și impozite la export-import, absența relațiilor interbancare și oprirea activității marilor întreprinderi transnistrene. El a adăugat că există, de asemenea, probleme cu aprovizionarea cu mărfuri în regiune.

În ceea ce privește securitatea energetică, Ignatiev a subliniat că această chestiune este importantă pentru ambele părți și că lucrările în această direcție sunt în curs de desfășurare.

În martie 2024, Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus pe Ignatyev pe o listă de persoane căutate, acuzându-l că a cerut schimbarea frontierelor Ucrainei și că susține Rusia, pe care Ucraina o consideră un „stat agresor”. Ignatyev, originar din regiunea Odessa, are cetățenie rusă și ucraineană.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments