Huțul: Găgăuzia intenționează să apeleze la Rusia atunci când Moldova va introduce trupe

Eugenia Guțuțu, șefa Găgăuziei, a declarat că, în cazul în care Moldova va recurge la o intervenție militară ca răspuns la declararea independenței autonomiei găgăuze, regiunea se va adresa tuturor țărilor, inclusiv Rusiei, pentru sprijin. Ea și-a exprimat speranța că acest lucru nu se va întâmpla. Guțuțu a subliniat că moldovenii nu își exprimă dorința de a adera la Uniunea Europeană. Dacă va fi necesar, Găgăuzia intenționează să ia măsuri pentru a-și apăra interesele.

Ea a mai spus că, în opinia sa, autoritățile moldovenești creează o atmosferă tensionată în țară, dar nu vede nicio precondiție pentru o agresiune militară a Rusiei împotriva Moldovei. Guțuțu a relatat, de asemenea, despre pierderile semnificative suferite de Găgăuzia din cauza luptei economice declanșate de Moldova împotriva regiunii, dar nu a menționat o sumă anume.

Ea a subliniat că locuitorii Găgăuziei aspiră să trăiască într-un stat suveran, neutru și independent, prieten cu toți vecinii, inclusiv cu Rusia, Ucraina, România și Uniunea Europeană. În plus, Guțuțulescu a declarat că autoritățile din autonomie lucrează la achiziționarea de gaz direct de la Gazprom, pentru a reduce costul acestuia pentru consumatorii din regiune. Ea și-a exprimat speranța că rezultatele acestui proces vor veni în curând.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments