Grosu se declară optimist în legătură cu summitul Consiliului European: Mă aștept la o decizie pozitivă

Indiferent de momentul în care au început discuțiile, Grosu a subliniat importanța continuării programului de integrare europeană. El și-a exprimat optimismul pentru o soluție pozitivă și a împărtășit realizările în materie de reforme, menționând că țara a reușit să implementeze 94% din recomandările Comisiei Europene.

Potrivit lui Grosu, au rămas 6% din acțiunile legate de reforma justiției, deoligarhizare și de lupta împotriva corupției. El a subliniat că acum este nevoie de o decizie politică din partea celor 27 de state. Discuții intense sunt în curs de desfășurare, iar președintele Parlamentului a subliniat eforturile depuse pentru a proteja toate țările, nu doar Ucraina.

Grosu și-a exprimat speranța pentru o soluție pozitivă și a subliniat că se străduiesc să răspundă la toate întrebările. Speakerul a subliniat importanța unui semnal politic puternic din partea statelor membre ale UE cu privire la deschiderea negocierilor. Ministrul de externe Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles înainte de summit, iar autoritățile de la Chișinău speră ca negocierile de aderare cu Republica Moldova să înceapă la summitul Consiliului European.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments