Grosu anunță rezilierea Acordului de parteneriat strategic cu Rusia

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a evocat posibilitatea anulării Acordului de parteneriat strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă, semnat în 2001 de Vladimir Putin și Vladimir Voronin. El a declarat că, potrivit Strategiei de securitate națională a Moldovei, Rusia este considerată principala amenințare pentru țară. Grosu a subliniat că acest acord nu mai este relevant, mai ales având în vedere agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

El a spus că nu își amintește niciun caz de anulare a unor astfel de acorduri, dar și-a declarat intenția de a verifica acest lucru. Chiar dacă acordul de parteneriat strategic rămâne în vigoare, acesta este considerat inutil, deoarece Rusia nu poate fi considerată un partener strategic.

Grosu a subliniat că, în acest moment, accentul se pune pe analiza acordurilor din cadrul Comunității Statelor Independente. Acesta și-a declarat intenția de a studia situația acordului de parteneriat strategic cu Rusia, dar a subliniat că acesta nu are niciun impact.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments