Fără focuri de artificii: autoritățile oferă opțiuni alternative pentru distracția festivă

Autoritățile recomandă insistent cetățenilor să se abțină de la aprinderea focurilor de artificii în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Wode, a subliniat că o astfel de măsură are ca scop protejarea mediului și conservarea sănătății publice.

“Această decizie a fost luată ținând cont de necesitatea de a asigura siguranța animalelor de companie, de a preveni emiterea de substanțe nocive. Focurile de artificii, pe lângă faptul că au efecte traumatizante asupra oamenilor și animalelor, generează un zgomot puternic, provocând stres și anxietate. Aceste sunete și efecte luminoase pot afecta și migrația păsărilor”, a subliniat el, citează rupor.md.

Vode a adăugat că substanțele chimice emise de focurile de artificii contribuie la poluarea aerului, ceea ce afectează în cele din urmă sănătatea oamenilor. În loc să folosească articole pirotehnice, autoritățile sugerează alegerea unor alternative mai sigure, cum ar fi iluminatul cu LED-uri, spectacolele cu laser sau participarea la evenimente culturale și concerte.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments