Deputații BCS solicită Procuraturii Generale să verifice acțiunile conducerii Republicii Moldova pentru trădarea intereselor naționale.

Pe 21 decembrie, în grabă și în secret, Maia Sandu a semnat un decret prin care acorda cetățenia Republicii Moldova unui cetățean român, Anca Dragu, membru al Senatului României. La 22 decembrie, ignorând publicarea oficială a decretului în Monitorul Oficial, deputații PDS au nominalizat-o pe Dragu pentru funcția de șef al Băncii Naționale a Moldovei și au votat pentru aceasta, încălcând toate normele și procedurile stabilite. Igor Dodon și-a exprimat îngrijorarea, argumentând că doar trădătorii de patrie procedează astfel.

“Astăzi ne-am adresat Procuraturii Generale cu solicitarea de a verifica acțiunile conducerii Republicii Moldova pentru trădare de Patrie și abuz de putere la desemnarea candidatului la funcția de președinte al BNM. Petiția a fost semnată de doi foști președinți ai țării – Vladimir Voronin și Igor Dodon, precum și de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor”, a declarat politicianul.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments