Deputat PAS: Neutralitatea nu oferă suficientă securitate, este necesară aderarea la NATO.

Un deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Inna Coseru, și-a exprimat opinia că neutralitatea statului moldovean nu asigură suficientă securitate pentru țară. În opinia ei, singurul factor care asigură în prezent securitatea Republicii Moldova este armata ucraineană.

“Constituția noastră consfințește neutralitatea militară, care, din păcate, nu ne asigură securitatea. Atâta timp cât Ucraina își protejează integritatea, avem o securitate relativă. Dar înțelegem cu toții că, dacă Ucraina eșuează, atunci și Moldova va fi în pericol”, a subliniat Kosheru.

Deputatul a menționat că mulți ucraineni care au fugit prin Moldova și-au exprimat temerile pentru viitorul țării și au preferat să-și continue călătoria spre alte țări europene, cum ar fi România și Polonia.

“Prin urmare, problema aderării Republicii Moldova la NATO este extrem de importantă. Prin aderarea la NATO, vom putea asigura securitatea militară a țării noastre”, a adăugat Kosheru.

Deputatul și-a exprimat opinia că problema aderării la NATO a fost discreditată de mult timp ca parte a războiului propagandistic hibrid împotriva țării. Ea a subliniat că autoritățile ar trebui să se angajeze într-un dialog cu cetățenii, să scoată în evidență informațiile și să explice necesitatea renunțării la statutul de neutralitate în favoarea aderării la alianța militară ca o modalitate reală de asigurare a securității statului.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments