De la 1 mai, prețul gazelor va fi redus cu 2 lei pentru unii consumatori din Sîngerei

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a subliniat importanța unei noi etape pe piața de gaze din Moldova. El a declarat că Energocom, o companie controlată 100% de stat, a câștigat licitația pentru furnizarea de gaze către consumatorii Moldovagaz pentru perioada lunii mai. Această decizie a economisit aproximativ 60 de milioane de euro pentru consumatori în 2023, evitând achiziționarea de gaze de la Gazprom din Rusia.

Parlicov a subliniat că Energocom dispune de stocuri de gaze achiziționate în anii precedenți și le va furniza Moldovagaz în luna mai. Noile prețuri oferite de Energocom la licitație sunt mai mici decât cele contractuale cu Gazprom.

Ministrul și-a exprimat încrederea că noul model de piață concurențială va duce la prețuri stabile, mai mici decât cele oferite de Gazprom. El a anunțat, de asemenea, un eveniment de informare pentru antreprenori, unde vor fi discutate noile oportunități pe piața gazelor naturale.

De la 1 mai, prețurile la gaze pentru consumatorii Nord Gaz-Sîngerei SRL vor fi reduse cu 15 la sută, ceea ce înseamnă cu doi lei mai puțin decât cele ale Moldovagaz. Acesta este un pas spre o piață mai competitivă, chiar dacă compania deservește un număr mic de consumatori.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments