Continuarea reformelor ar putea duce Moldova la aderarea la UE până în 2030

Janis Mazeix și-a exprimat opinia că Republica Moldova poate adera la Uniunea Europeană până în 2030 dacă va continua să implementeze reformele în același ritm rapid ca în ultimii doi ani. El și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat sursei ucrainene Suspilne înainte de Summitul Internațional al Primarilor, care are loc la Chișinău.

În prezent, chestiunea este în discuție în parlamentele statelor membre ale UE. Mazeix a subliniat că nu poate prezice cum vor evolua aceste negocieri.

El a mai spus că Uniunea Europeană dorește ca Republica Moldova să i se alăture împreună cu Transnistria readusă în componența sa. Cu toate acestea, Mazeix a subliniat că UE recunoaște doar guvernul de la Chișinău și teritoriul Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional.

De remarcat că, la fel ca și Republica Moldova, Ucraina se confruntă cu probleme în reformarea instituțiilor sale judiciare în conformitate cu standardele europene. De asemenea, sunt citate o serie de cereri ale Bruxelles-ului către Kiev, printre care reforma Curții Constituționale, lupta împotriva corupției, legi anti-oligarhie și alte schimbări.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments