Buget pentru o alocație lunară de 1300 de lei

Cabinetul de miniștri, prezidat de premierul Dorin Recean, se reunește în ședință de urgență. Unicul subiect de pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind redistribuirea și repartizarea prestațiilor aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2023, transmite mold-street.com.

Acest proiect prevede redistribuirea a 114 milioane de lei din subprogramul “Gestionarea fondurilor de rezervă și de intervenție”, pentru a face față angajamentelor proiectelor din cadrul Programului național “Satul European”.

Banii vor fi direcționați către anumite categorii de lucrări din cadrul proiectelor de infrastructură locală relevante, unde îndeplinirea obligațiilor contractuale s-a confruntat cu o creștere a costurilor acestora, creând riscul de întârziere a implementării proiectelor și eventuale litigii.

Potrivit Ministerului Finanțelor, la data de 14 decembrie 2023, soldul nealocat în cadrul subprogramului “Gestionarea fondurilor de rezervă și de intervenție” se ridică la 278,2 milioane LE. Aceste fonduri vor fi distribuite între câteva zeci de localități și consilii raionale din Republica Moldova.

De asemenea, proiectul prevede repartizarea a 22,3 milioane de lei pentru asigurarea salariilor în sectorul bugetar, inclusiv o majorare lunară de 1300 de lei pentru angajații din sectorul bugetar, cu excepția președintelui, președintelui Parlamentului și prim-ministrului. Această decizie a fost luată din cauza fondurilor insuficiente pentru salariile din unele organe ale administrației publice locale, potrivit ministerului.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments