UE alocă Moldovei 9,5 milioane EUR pentru îmbunătățirea securității

Uniunea Europeană va aloca Moldovei 9,5 milioane de euro pentru a îmbunătăți securitatea și a sprijini integrarea în UE. Banii vor fi utilizați pentru implementarea unui proiect numit „Moldova rezistentă EU4 – Stat sigur, comunități puternice”, finanțat de Comisia Europeană și gestionat de Fondul de Solidaritate al PL.

Ministrul de Interne Adrian Efros a declarat că proiectul va contribui la consolidarea securității țării prin îmbunătățirea activității autorităților publice naționale și locale, precum și prin sprijinirea societății civile și a grupurilor vulnerabile. Proiectul va moderniza 35 de stații de pompieri, va construi 10 noi stații de pompieri, 12 întreprinderi municipale vor primi panouri solare, iar cinci orașe și cinci sate vor implementa proiecte pentru modernizarea infrastructurii și instalarea de sisteme fotovoltaice.

Peter Wagner de la Comisia Europeană a declarat că cooperarea dintre UE și Moldova dă rezultate reale și a promis că roadele acestei activități se vor vedea în următoarele săptămâni. El a subliniat sprijinul pentru parcursul european al Moldovei și speră că noul proiect va ajuta țara să facă față unor probleme precum conflictele de frontieră și dezinformarea.

Henrik Litvin, din partea Fondului de Solidaritate, și-a exprimat bucuria cu privire la posibilitatea de a oferi asistență și a menționat că Moldova este un partener important al UE. El a adăugat că Fondul lucrează în Moldova de mai bine de 10 ani, contribuind la dezvoltarea țării, și a anunțat un nou proiect UE privind eficiența energetică pentru întreprinderile mici și mijlocii, care va începe săptămâna viitoare.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments