Guvernul a decis să nu vândă portul de stat din Giurgiulești

Daniel Wode, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a explicat situația vânzării Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG).

Vode a menționat că există două porturi în Giurgiulești: Portul Internațional Liber, care aparține Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), și portul de stat, care aparține statului.

„Portul de stat nu este de vânzare. BERD negociază cu potențiali investitori din România, Turcia, Olanda și Danemarca pentru Portul Liber Internațional”, a adăugat Wode.

El a mai spus că premierul Dorin Recean discută în mod regulat despre cooperarea în domeniul infrastructurii cu premierul român Marcel Ciolacu.

Miercuri, 28 august, guvernul român va analiza un memorandum privind achiziționarea Portului Liber Internațional Giurgiulești de la BERD.

Portul este administrat în prezent de Danube Logistics SRL, o companie deținută de BERD. Prim-ministrul român Marcel Ciolacu a anunțat că intenționează să cumpere portul în septembrie 2023, deoarece se așteaptă ca România să devină un centru-cheie pentru reconstrucția Ucrainei.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments