Filat își retrage candidatura la prezidențiale, recomandă participarea la referendum

Partidul Liberal Democrat (PLDM) a declarat că actuala guvernare condusă de Maia Sandu se îndepărtează de valorile democratice. Potrivit deschide.md, formațiunea a declarat că guvernarea a blocat o hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului în privința liderului PLDM, Vlad Filat, ceea ce l-a împiedicat să candideze în alegeri.

PLDM consideră că aceasta este o încălcare a drepturilor cetățenilor, inclusiv a dreptului de a alege și de a fi ales. Partidul condamnă acțiunile guvernului, care, în opinia sa, subminează democrația și standardele internaționale la care Moldova ar trebui să aspire.

De asemenea, PLDM își exprimă îndoielile cu privire la referendumul organizat de guvern, considerându-l o manevră electorală menită să susțină candidatul partidului de guvernământ. Partidul se teme că referendumul ar putea dăuna procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Cu toate acestea, PLDM își îndeamnă susținătorii să participe la referendum și să voteze în favoarea acestuia pentru a apăra viitorul european al țării. Partidul rămâne angajat în lupta pentru democrație și drepturile cetățenilor.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments