Închiderea frontierelor ar avea consecințe negative

Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marko Șevcenko, a declarat că închiderea frontierei dintre Ucraina și Moldova ar fi un dezastru și ar trebui evitată. El a împărtășit această opinie în cadrul emisiunii „Săptămâna nouă cu Anatoliy Golya” de la TV8.

Șevcenko a spus că popoarele ucrainean și moldovean sunt suficient de înțelepte pentru a evita astfel de extreme. Potrivit lui, atât Ucraina, cât și Moldova, precum și liderii lor politici, au convenit de mult timp că integrarea în Europa este calea naturală și singura corectă pentru ambele țări.

El a subliniat că integrarea europeană presupune eliminarea frontierelor, nu crearea altora noi. „Închiderea frontierelor ar fi un adevărat dezastru”, a adăugat ambasadorul.

Anterior, Șevcenko a menționat, de asemenea, posibilitatea închiderii frontierei în cazul în care partidele pro-ruse vor ajunge la putere în Moldova. Cu toate acestea, în iunie, Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui ucrainean, a asigurat că nu va exista o închidere a frontierei, deoarece forțele pro-ruse nu vor putea câștiga viitoarele alegeri din Moldova.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments