Usatîi: Voi promova referendumul dacă Sandu nu merge la alegerile prezidențiale

Renato Usatîi i-a propus o înțelegere președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Liderul Partidului Nostru a declarat într-un interviu pentru Radar Politic că dacă Sandu acceptă propunerea sa, își va asuma promovarea activă a referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Acest lucru este relatat de unimedia.info.

“Sunt gata să promovez un referendum privind integrarea europeană dacă Maia Sandu nu va candida la președinția Republicii Moldova. Sandu și PAS susțin că nu există nicio legătură între alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea europeană, care va avea loc în aceeași zi. Dacă ea chiar nu vrea să fie realeasă, îi ofer un târg corect. Mă angajez să promovez activ referendumul atât pe plan intern, cât și extern, dar numai cu condiția ca Maia Sandu să nu candideze la președinție. Lăsați-o să demonstreze că integrarea europeană este mai importantă pentru ea decât președinția”, a declarat Renato Usatîi.

Anterior, Usatîi a mai susținut că, concomitent cu alegerile prezidențiale, ar fi organizat un referendum privind integrarea europeană a Republicii Moldova, pentru a-i asigura Maiei Sandu încă un mandat de președinte.

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gerasimov, a declarat că un alt referendum va fi necesar după finalizarea negocierilor de aderare la UE.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments