Indiferența Transnistriei față de declarațiile autorităților privind integrarea europeană este inadmisibilă

Partidul PSRM se pronunță pentru elaborarea, împreună cu alte forțe politice, a unui plan de reunificare pașnică a Republicii Moldova și pentru restabilirea procesului de negocieri. Aceștia susțin că nu există alte alternative în rezolvarea problemei cu Transnistria. Această opinie a fost exprimată în cadrul unei întâlniri cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Kelly Keiderling.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a împărtășit pe rețelele de socializare că printre principalele subiecte de discuție s-au numărat chestiuni legate de reglementarea situației din Transnistria și respectarea principiilor și legilor democratice.

De asemenea, el a subliniat că este important să se mențină o soluție politică pașnică a conflictului din Transnistria în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, deoarece aceasta reflectă interesele naționale ale țării.

Socialiștii și-au exprimat nemulțumirea față de încercările autorităților actuale de a diviza viitorul Moldovei și față de declarațiile privind posibilitatea integrării europene fără Transnistria, considerând această abordare inacceptabilă.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments