Unitățile preșcolare sunt incluse în programul național “Investește în profesori

Instituțiile preșcolare se pot înscrie acum și ele în Programul național “Investește în profesori”. Directorii acestor instituții trebuie să completeze formularul corespunzător până la 11 martie. Ministerul Educației și Cercetării subliniază că fiecare instituție trebuie să aibă cel puțin 15 cadre didactice pentru a participa la program. Participanții vor beneficia de formare gratuită în cadrul modulului Psihopedagogie, care va fi evaluat cu 10 credite profesionale.

Programul de formare va fi livrat atât în mediul preșcolar (cel puțin 70%), cât și în format online (până la 30%), în perioada mai-decembrie 2024. Programul de formare va fi coordonat cu furnizorul de formare continuă.

Temele de formare vor corespunde nevoilor actuale ale comunității pedagogice, inclusiv cadrul de reglementare a activității, interacțiunea cu copiii și părinții și educația incluzivă. Durata totală a formării va fi de 300 de ore.

Anul trecut, peste 3.000 de cadre pedagogice din 91 de instituții din Moldova au participat la cursuri gratuite de dezvoltare profesională în cadrul acestui program.

0 0 votes
Рейтинг статьи
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments