Actual Evenimente Generația X

Vladimir Mânăscurtă „Eminem de Drochia” lansează noul roman „Dulce Infern”

De la muzică la scris, de la „Românii au Talent” la lansarea propriei sale cărți „Dulce Infern”. De această dată, drochianul Vladimir Mânăscurtă își invită cititorii la Chișinău, la lansarea romanului „Dulce Infern”. Reamintim că în 2014, a scris un roman în limba rusă „Cheia Universului” care a avut succes în Rusia cât și la noi în țară. 

Oamenii de artă, scriitorii, mereu au careva surse de inspirație pentru creațiile sale. Ce te-a inspirat să scrii această carte cu o denumire atât de profundă „Dulce Infern”?

M-a inspirat faptul că am întâlnit mai multe persoane care au trăit asemenea “povești”, uneori nefiind în stare să găsească o cale de salvare. „Dulce Infern” este o stare, probabil a fiecăruia care s-a confruntat cu singurătatea, despărțirea de persoană iubita, depresia și alte aspecte care persistă după o poveste de dragoste neîmpărtășită, astfel de persoane au simțit efectul de „Dulce Infern”. Cititorii vor putea trăi o istorie Ideea a fost că unii vor găsi ceva util pentru ei, iar alții vor trăi această istorie alături de eroii romanului, regăsindu-se în unele momente.  

Pe coperta romanului ai specificat că „Dulce Infern” este bazat pe fapte reale? Eroii sunt adevărați, ei există?

Deocamdată, nu pot să va ofer un răspuns la această întrebare, fără a dezvălui finalul cărții, de asta nu voi răspunde acum, ci la o întâlnire cu cititorii mai târziu.

Personajele din carte se identifică cu tine?

Da. Chiar și persoanele care au citit manuscrisul, au spus că trăsăturile protagonistului se identifică cu ale mele.

Care este citatul din roman care îți vine acuma în minte?

“Nu-ți cer să mă mai iubești, însă să mă stimezi, va trebui”

“Nu poate să plouă veșnic”

Care au fost cele mai mari provocări, impedimente în scrierea și publicarea cărții?

La etapă inițială, de scriere, nu am întâlnit impedimente, pentru că am știut ce vreau să redau în acest roman. Asta este partea bună a cărților pe evenimente reale, nu trebuie să inventezi civilizații extraterestre și cultură lor, așa cum a fost cu „Cheia universului”. Impedimentele le-am întâlnit după. Consider ca a scrie o carte, este mai simplu decât a o edita, întrucât a existat problema de a găsi un redactor bun, apoi o tipografie care să corespundă cerințelor, dar și o sumedenie de mărunțișuri care apar pe parcurs și lungesc procesul.

Din câte cunosc, prima lansare a romanului se va desfășura la Chișinău. De ce ai ales ca locație Chișinăul și nu Drochia, orașul în care locuiești?

Postările de pe pagină de facebook „Dulce Infern” au avut un impact mai mare, din partea persoanelor din Chișinău, acesta a fost factorul decisiv care m-a influențat să fac lansarea anume acolo.

În Drochia vei organiza lansarea cărții?

Neapărat va fi și în Drochia.

Unde se pot adresa cititorii pentru a procura romanul „Dulce Infern”?

După lansare, romanul „Dulce Infern” îl veți putea găsi pe rafturile librăriilor din țară „Librarius”. 

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.