Actual Sfaturi știri de TOP

Virus mortal la hotarul Republicii Moldova

4 bărbați din județul Iași, România, au căzut pradă noului virus mortal. Aceștia au vârste cuprinse între 60 și 71 de ani și s-au îmbolnăvit după ce au fost înțepați de țânțari în timp ce se aflau la pescuit. 2 dintre aceștia se află în stare gravă la spital.

Este vorba despre patru locuitori din satele Pașcani, Movileni, Probota și Plugari. Doi dintre acești bărbați se află la reanimare în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce au fost infectați cu virusul West Nile.

Virusul West Nile este un potențial factor declanșator al unor afecțiuni serioase.  Principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura țânțarilor infestați. În general, 80 de persoane din 100, care au West Nile, nu au simptome. Acestea pot debuta în primele 15 zile din momentul în care au fost muşcate de ţânţar. Simptomele uşoare pot include: febră, cefalee, senzaţie de oboseală, lipsa poftei de mâncare, dureri în tot corpul, erupţie cutanată, de obicei pe piept, şi umflarea ganglionilor limfatici.

foto/365news.biz

În România a fost înregistrat un prim deces din acest sezon din cauza virului West Nile, la începutul lunii august. Este vorba despre un bărbat trecut de 70 de ani. Până pe data de 8 august, în țara vecină  s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, comunică sputnik.md