Actual știri de TOP

(VIDEO) Persoanele ce au pensii mai mici de 2000 lei, vor primi o sumă de bani pentru masa de sărbătoare

 În Republica Moldova a fost adoptat un proiect de lege care le va acorda pensionarilor un venit suplimentar în ajunul sărbătorilor de iarnă. Astfel, începând cu data de 11 decembrie 2018, toate persoanele cu pensii mai mici de 2000 lei,  primesc un ajutor financiar din partea statului în valoare de 600 de lei.

De ajutor vor beneficia circa 553 mii de persoane care au o pensie mai mică de 2.000 de lei.  Majoritatea – peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalţi, sunt beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, iar aproximativ 600 de persoane sunt militarii în termen sau membri ai familiilor acestora.   Suportul unic va fi acordat pensionarilor în luna decembrie curent.

Anunţul despre compensaţia unică de sărbători a fost făcut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta a precizat că PDM îşi propune să vină în fiecare an cu astfel de ajutoare de sărbători.

De asemenea, s-a stabilit că, începând cu luna curentă, pensiile să fie aduse acasă de către poştaşi. Totodată, pe lângă ajutorul de 600 de lei, Vlad Plahotniuc a promis că vor fi majorate cu 12% compensaţiile pentru achitarea căldurii în perioada rece a anului.

„Până acum aceste compensații erau acordate familiilor care au un venit lunar de până la 1600 de lei, iar din acest an, îl vor primi și familiile care au un venit de până la 2000 de lei lunar. Așadar, toate familiile cu venituri de până la 2000 de lei lunar, vor primi compensație de 350 de lei lunar, începând cu luna noiembrie, pe 5 luni, adică noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie,” a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Banii pentru sărbătorile de iarnă pot fi primiți la orice Oficiu Poștal din țară.

Briefing săptămânal PDM

Și în ședința de azi a #PDM am găsit noi soluții pentru a distribui mijloace financiare, din creșterea economică pe care am realizat-o, acelor categorii care au cea mai mare nevoie. Astfel, pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de sărbători în valoare de 600 de lei la jumătatea lunii decembrie. În același timp, compensațiile pentru căldură vor crește la 350 de lei. Ele vor fi acordate în perioada noiembrie-martie familiilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei, nu de 1.600, cum a fost până acum. Tot în ședința săptămânală, alături de colegi, am găsit o soluție de majorare a salariilor pentru aproximativ 4.800 de poștași, in special din mediul rural. Creșterile vor fi consistente, între 35 și 100 de procente. Totodată, vreau să pun capăt speculațiilor și vă anunț că bugetarii care au primit până acum premiul de sărbători îl vor primi în continuare în decembrie. De asemenea, se va păstra și premiul anual, numit și cel de-al 13-lea salariu, acordat în februarie.#PDMPentruMoldova

Опубликовано Vlad Plahotniuc Вторник, 27 ноября 2018 г.