Actual Generația X știri de TOP

(VIDEO) Ministerul Educației a elaborat 7 modele de reluarea a învățământului de la 1 septembrie în condiții de pandemie

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a anunțat într-o conferință de presă că școlile urmează să se deschidă într-un format tradițional începând cu 1 septembrie. Astfel au fost propuse șapte modele de studii, iar fiecare școală va alege care este cel mai potrivit, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Șarov a subliniat că directorii urmează să comunice cu comunitatea școlară, părinții și elevii, iar ulterior vor adopta modelul potrivit de funcționare a instituțiilor de învățământ școlar, în condițiile pandemiei de coronavirus.

1.     Prezența fizică 100% la școală

2.     Învățarea în două schimburi

3.     Învățarea combinată (câteva zile la școală, câteva acasă)

4.     Învățarea de tip hibrid, pe grupe, zilnic ( (50 % dintre elevi se află la școală și 50 % – acasă (online), elevii se împart în două grupuri)

5.     Învățarea alternantă săptămânal (50 % dintre elevi se află la școală timp de o săptămână, iar 50 % se află acasă (online), apoi grupurile se schimbă)

6.     Învățarea la distanță, inclusiv online (la acest model se recurge în caz de focare COVID-19, dacă e situație excepțională)

7.     Învățarea mixtă (îmbinarea a două sau trei modele prezentate mai sus).

Fiecare model urmează să fie analizat și adaptat în funcție de necesitățile comunității și coordonate cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului. Responsabilitatea aprobării aparține consiliului de administrație și cel profesoral al instituției. Directorii vor discuta cu părinții, elevii și profesorii, vor aproba modelul cel mai potrivit. Decizia cu privire la redeschiderea instituției de învățământ în 2020-2021 aparține APL de nivelul doi.

blob:https://www.privesc.eu/998435df-a4fd-40c1-947d-52b2ddcde731