Actual știri de TOP

(VIDEO) În orașul Kerci din Crimeea a avut loc un atentat la Colegiului Politehnic

În dimineața zilei de 17 octombrie, o explozie a avut loc la Colegiul Politehnic din Kerci. Potrivit sursei gazeta.ru, cel puțin 18 persoane au decedat, 53 au fost rănite. Suspectul în cazul atentatului ar fi fost un student al instituției de învățământ, care mai târziu s-a sinucis.

„Un tânăr care a sosit la colegiu chiar înainte de incident ținând în mână o armă a fost identificat. Este Vladislav Roslyakov, un elev în anul al patrulea de studiu, în vârstă de 18 ani. Corpul său, străpuns de un glonț a fost găsit de cineva din personalul colegiului. După cum se prefigurează scenariul atentatului, se pare că tânărul a  pătruns înarmat în instituţie şi a început să tragă la întâmplare. Ulterior, a detonat o bombă artizanală, după care s-a sinucis.” a declarat un membru al Comisiei de Ingvestigație.

Anchetatorii au stabilit că atacatorul, locuia doar cu mama lui, care muncea în calitate de femeie de serviciu la Centrul Oncologic din oraş. După masacru, ea s-a implicat în îngrijirea răniţilor.

Tatăl tînărului le-a spus investigatorilor că practic nu ţinea legătura cu fiul său. El a menţionat că băiatul nu avea prieteni şi niciodată nu povestea despre studii. Oamenii legii au găsit printre lucrurile personale ale tânărului încă o bombă, pe care au neutralizat-o. Ei au mai stabilit că agresorul a folosit în jur de 150 de gloanţe, afirmă publika.md.

Președintele Republicii Autonome Crimeea, Serghei Aksionov, a declarat la postul de televiziune Rossia 24:” Anterior s-a anunțat că explozia a fost produsă de un dispozitiv explozibil, după care comitetul de anchetă a intentat un dosar penal pentru terorism. După aceea cazul a fost recalificat din „atac terorist” în „ucidere în masă a două sau mai multor persoane” „.

În Crimeea, s-a declarat doliu de 3 zile.

 

 

 

Postovan Mihaela

Îmi plac cuvintele mici, simple, cu impact mare.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.