ea.md
Actual Generația X știri de TOP

(VIDEO) Vești triste, drochianca Fatima Djalo s-a stins din viață după o luptă de 10 ani cu cancerul

Una dintre participantele primei ediții a „Fabricii de Staruri” din Republica Moldova, drochianca Fatima Djalo, s-a stins din viață, în urma unei lupte de 10 ani cu cancerul.  Era o prezență exotică în televiziunea de la noi și a ajuns repede la inima publicului. În ultimii ani tânăra s-a retras.

Informaţia a fost făcut publică de un centru de sprijin pentru persoanele bolnave de cancer, Smith Center for Healing and the Arts din Washington. Acesta fiind şi ultimul loc de muncă a interpretei.

Fatima a avut o poftă incredibilă de viață. Un lucru semnificativ pentru ea a fost faptul că a lucrat și cu alte persoane afectate de cancer.

După evoluţia spectaculoasă de la „Fabrica de Staruri”, Fatima  a devenit prezentatoarea unei emisiuni matinale de la Prime TV, unde a activat până în anul 2010.

Astfel, Fatima a fost prima femeie de culoare din televiziunea din Republica Moldova. În anul 2011 s-a angajat  la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde a muncit în calitate de asistentă în cabinetul ministrului. În 2013 a pleacat în SUA, unde s-a căsătorit.

Despre soțul ei, Fatima a vorbit într-un interviu, pentru o publicație americană „L-am întâlnit pe soțul meu, Alex Johnson, la o conferință privind drepturile omului în Austria în 2012″, spune ea. Era acolo, reprezentând Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova; el era pe post de diplomat american. Printr-o coincidență norocoasă amândoi planificam să trăim în Statele Unite”. „Am făcut tratament pentru limfomul Hodgkin înainte de a mă muta din Moldova și care a recidivat imediat după luna de miere, în 2014. Căutând cei mai buni medici, care să mă trateze atunci, soțul meu a găsit Spitalul Johns Hopkins. Tratamentul a fost un succes. Cu noul diagnostic, o formă rară de cancer cervical, am ales din nou spitalul Johns Hopkins, aproape de casă”.

În America și-a continuă studiile la Harward şi a avut mai multe proiecte legate de televiziune.

Mâine, pe 16 februarie, ora 16.00, la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla” va avea loc o slujbă de pomerine. Prietenii ei anunță  ,,Cei care ați cunoscut-o, ați îndrăgit-o și pentru care ea mereu va rămâne o minune, va invităm să împărtășim emoțiile triste de adio”.

 

 

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.