Actual știri de TOP

(VIDEO) Drochia fără WC public

Tot mai des pe rețelele de socializare, locuitorii orașului Drochia își expun nemulțumirea de lipsa unui WC public în parcul central. Au fost organizate flashmob-uri de sensibilizare din partea mai multor copiii care își petrec cel mai des timpul liber jucându-se în parc, menționând că cerințele lor de a fi un WC în parc nu e un moft ci o necesitate.  Așa cum nu există un WC funcționabil, majoritatea aleg ca variantă, tribunele de la stadion sau tufarii din preajmă. 

Ce se întâmplă dacă vă apucă o dorință nestăpânită de a vă satisface nevoile fiziologice și nu sunteți acasă, ci hai-hui prin Drochia?

Aveți mai multe variante posibile: dați fuga acasă, unde sunteți în siguranță și obișnuit cu baia proprie, sau scotociți în telefon dupa numărul unui prieten a cărui locuința sau loc de munca se află prin apropiere, vă refugiati într-o cafenea, restaurant sau alt local de alimentatie publică și sperați că nu se prinde nimeni că nu sunteți client. Ar mai fi varianta de urgență: să intrați într-o școală și sa spuneți celui de la poarta ca sunteți ori student, ori părinte de student sau elev și să rezolvați problema. O alta posibilitate, mai riscantă, ce-i drept, pentru simțul olfactiv, ar fi cautarea unei toalete publice. Să nu exageram, toalete publice încă există. Numai că… ori sunt închise, ori nu vrei sa intri fără masca de gaze și, spre deosebire de suratele lor din țări străine, nu își merită numele de toaletă publică.

Un exemplu ar fi WC „public” de la stadionul central al or.Drochia care e într-o stare avariată, nu are grafic de lucru și din câte cunoaștem nu s-au înterprins nici o măsură de renovare, fiind lăsat de izbeliște de pe un an pe altul.
Astfel, am adresat primarei orașului Drochia, Nina Cereteu, următoarea întrebare: „Ce măsuri urmează să se  înterprindă pentru a avea un WC public în or. Drochia?
„Este necesar de a avea un WC public, instalarea unui nou – nu, reparația celui vechi de pe teritoriul stadionului și aducerea la condiții normale – da”, a specificat primara.
Între timp locuitorii orașului continuă să-și expună nemulțumirea pe rețelele de socializare, majoritatea motivând că nu îi interesează ce fel de WC va fi, bio sau contruit de la zero s-au poate el vechi să fie renovat, important să existe și să fie funcționabil, cu grafic de lucru cum ar trebui să fie în orice oraș civilizat.