DOI MINORI, RĂTĂCIȚI ÎN CAPITALĂ

Băieții au spus că-s frați și vin de la Edineț. Minorii le-au mai povestit carabinierilor că un bărbat necunsocut i-ar ademenit la el în mașină și le-a propus să se plimbe prin capitală, iar ei au acceptat.

Опубликовано Echipa 902 Среда, 5 февраля 2020 г.
Actual Ora poliției știri de TOP

(VIDEO) DOI COPII DIN EDINEȚ, RĂTĂCIȚI ÎN CAPITALĂ

Doi copii de 5 ani și respectiv 12 ani din or. Edineț au fost găsiți hoinărind pe o stradă din Chișinău. Micuții se deplasau prin ploaie, la 22:45 fără a fi supravegheați de vre-un adult. Fiind luați la întrebări de carabineri, băieții au spus că-s frați și că un bărbat necunsocut i-ar fi ademenit la el în mașină propunându-le o plimbare prin capitală.

Minorii le-a spus oamenilor legii că în dimineața zilei de 4 februarie au venit la Chişinău împreună cu unchiul lor, însă au fost uitaţi în Capitală.

„La inspectorat a fost solicitat şi un echipaj medical, deoarece copiii erau înghețați şi le era frig.  Au fost preluați de către medici şi au fost transportaţi la Centrul Mamei şi a Copilului, unde au fost şi plasaţi. Părinților urmează să le fie întocmit un proces contravențional în baza articolului 63 cod contravenţional pentru neîmplinirea obligațiunilor părinteşti”, a declarat Natalia Stati, ofiţer de presă al Poliţiei Capitalei.

Oamenii legii au depistat că ei provin dintr-o familie nevoiașă din Edineț. La moment copiii se află la Institutul Mamei și a Copilului, în afară oricărui pericol. Părinții riscă o amendă de 900 lei pentru neîndeplinirea obligațiunilor de întreținere, educare și instruire a copiilor.