Actual Ora poliției Sfaturi știri de TOP

(VIDEO) 10 accidente rutiere în 16 zile. Vezi care sunt sfaturile juristului pentru șoferi

De la începutul anului 2019, pe teritoriul raionului Drochia au fost înregistrate 10 accidente rutiere. Principala cauză a fost indisciplina pietonală, nerespectarea regulilor de circulație, excesul de viteză și păstrarea distanței între vehicule. În urma acestor accidente, un bărbat avut de suferit diverse traumatisme corporale, în rest toate persoanele, se află în afară oricărui pericol, informează ofițerul de presă IP Drochia, Lilia Harea.

Cum să procedezi corect în cazul unui accident rutier minor

ÎNTREBARE: În cazul unui accident rutier minor, în care nici o persoană nu a avut de suferit, şoferii au obligaţia să cheme un echipaj al poliţiei sau se pot deplasa la sediul Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră? Care este procedura corectă?

Deseori se întâmplă că şoferul vinovat se oferă să repare prejudiciul material cauzat, uneori chiar la faţa locului, iar persoana păgubită acceptă oferta şi nimeni nu mai informează poliţia despre accident. Cât de legal este acest lucru şi ar putea fi oare traşi la răspundere administrativă şoferii, deoarece nu au documentat cazul la poliţie?

SFATURILE JURISTULUI le aflaţi în materialul video de mai sus. (Sursa video: publika.md)

Oamenii legii recomandă celor care au ajuns într-o situaţie nefastă sau au fost martori la situaţii de acest fel, să apeleze imediat Serviciul 902 al Poliției Naționale.