Actual Generația X

Vezi cine sunt drochienii care au câștigat la concursul republican de poezie

Ieri, 25. 03. 2018, în biblioteca „Ovidius” din mun. Chișinău, s-a desfășurat un recital poetic al concursului de creație „Ars Adolescentină” – 2018, sub genericul „ Trei culori și-o singură ființă Românească” organizat de Zinaida Izbaș. Elevi de la Tighina, Grigoriopol, Chişinău, dar şi din raioanele Hânceşti, Nisporeni, Sângerei, Drochia, Străşeni, Soroca au recitat poezii patriotice scrise de mari poeţi români clasici şi contemporani.

Juriul acestui concurs a fost format din: Viorica Moraru- bibliotecară ; Cristian Perepeliuc – actor de la Geneza Art și Angela Cărăuș- actor la Teatrul Național “ Mihai Eminescu”. Recitalul poetic a fost soldat cu 22 de premii: 2 premii mari, 2 locuri I, 4 locuri II, 6 locuri III și 8 mențiuni.  Premiul cel mare a fost o excursie de vară în România, o carte și 400 lei. Locul 2- 300 lei, locul 3- 200 lei și mențiunea 100 lei. Juriul a fost mulțumit și plăcut surprins de curajul și talentul pe care îl au participanții. „ Nu vă plângeți, fiți puternici. Aveți spirit, aveți nerv ”, i-a îndrumat pe elevi, Cristian Perepeliuc. Orașul Drochia s-a întors acasă cu locul 1, 2 și două mențiuni.

Teodora Postovan locul I
Teodora Postovan – locul I
   Furtună Daniela - locul II 
 Furtună Daniela – locul II               
Marcoci Lavinia și Olivia – mențiune

Profesorii sunt mândri de discipolii lor și de iubirea de neam pe care o poartă în suflete. Noua generație, afirmau ei, este viitorul țării noastre.

„Recitalul de poezii organizat în cadrul concursului „Ars Adolescentină” se încadrează în suită de activități dedicate Centenarului Unirii. Vrând încă odată să ne demonstreze că poezia este aproape de sufletul fiecărui adolescent și totodată să demonstreze dragostea de neam pe care o manifestă. În acest recital de poezie, fiecare copil a demonstrat cât de bine și cât de mult își iubește neamul, trecutul acestei țări și cât de mult contează viitorul luminos pentru fiecare dintre noi”, ne comunică Sergiu Ștefan, profesor de limba și literatura română și reprezentat al presei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.