Actual știri de TOP

Vara continuă. Temperaturi de peste 25 de grade Celsius până la sfârșit de septembrie

Prognozele meteorologice transmit temperaturi mari pentru luna septembrie, astfel anul acesta vara va continua din Marea Britanie pâna în Ucraina.

Potrivit prognozei metorologice, canicula care a fost caracteristică acestui sezon estival, se va menţine pâna la sfârșitul lunii septembrie. Luna noiembrie va aduce ploi din Marea Britanie pâna în Germania, fapt ce va opri seceta din ultimile luni. Potrivit unimedia.md, cele mai multe precipitații vor cădea în Irlanda și Scoția. Furtuni devastatoare se aștept în Italia și Grecia, în timp ce în celelalte zone ale regiuni, canicula va continua. Ploile se vor avansa la începutul lunii octombrie.

În ciuda faptului că incendiile nu s-au terminat, ne putem aștepta la inundații, anume în regiunile în care incendiile au distrus plantele ce rețineau apa. Precipitațiile vor mai atenua canicula, însa temperaturile se vor ridica la începutul toamnei. Ducem la cunoștință că în Peninsula Scandinavă a fost o secetă puternică cum nu a mai fost zeci de ani, iar în Suedia aproximativ 50 de mii de hectare de teren au fost victime incendiilor provocate de caniculă. Meteorologii transmit că în regiunea nordica, zăpada va cădea în luna noiembrie, dar în cantitate mai redusă.

Prognoza meteo pentru luna septembrie în orașul Drochia.
Pericolul secetei crește mai ales în Ucraina, România și Republica Moldova.