Actual Generația X Mușchi știri de TOP

Un nou turneu organizat de UEFA pentru echipele naționale!

 Liga Națiunilor UEFA este o competiție internațională de fotbal disputată între echipele naționale de fotbal afiliate la UEFA. Primul turneu a început pe data de 6 septembrie a anului curent și se va finisa în iunie 2019.

Competiția are ca scop de a înlocui în mare parte meciurile amicale disputate în prezent de echipele naționale de fotbal afiliate UEFA. Formatul aprobat de UEFA este următorul: cele 55 de echipe naționale participante printre care și Republica Moldova vor fi împărțite în 4 ligi: 12 echipe în Liga A, 12 echipe în Liga B, 15 echipe în Liga C, 16 echipe în Liga D.

Echipele din Liga A vor concura pentru titlul de campioni ai Ligii Națiunilor, de asemenea, echipele vor lupta pentru a promova într-o liga superioară sau pentru a evita sa fie retrogradate într-o liga inferioara. Un plus al acestei ligi este șansa pentru echipele din Europa de a se califica la Campionatul European de Fotbal din 2020.

Republica Moldova face parte din Grupa a II-a Ligii D, alături de Belarus, Luxemburg și San Marino, adversari pe puterile echipei noastre. Meciurile de acasă a selecționatei Moldovei se vor disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău: Moldova – Belarus ( 11.09.2018, ora 21:45) , Moldova – San Marino ( 12.10.18, ora 21:45), Moldova – Luxemburg ( 18.11.2018, ora 19:00).

Cu Luxemburgul, Moldova a jucat de 4 ori, trei meciuri s-au încheiat la egalitate iar un meci a fost câștigat de selecționata noastră. Cu San Marino Moldova are 6 victorii din 6 meciuri. Cu Belarusul în ultimile 5 meciuri Moldova a învins de 2 ori și o dată a remizat .

Reporter: Teo MOCANU