Actual Generația X știri de TOP

Training „Solution Journalism” – oferă soluții problemelor sociale

Pe 25 noiembrie, ASIST organizeză  trainingul „Solution Journalism” dedicat jurnaliștilor practicieni dornici să învețe o ramură nouă. Atelierul de instruire este oferit de către Anatolii Marținovskii, specialist media din partea Internews UCR, invitat special din Ukraina. Scopul fiind identificarea problemelor sociale și găsirea soluțiilor cu ajutorul experților.

În cadrul atelierului vom învăța detaliile componente ale jurnalismul de soluții (solution journalism). Ce intra în această categorie și ce stă înafara ei. De ce este important să introducem SJ în media? Cum se identifică un unghi potențial al soluțiilor și cum această soluție poate fi transformată într-o decizie sau într-o politică?

Cum structurăm o poveste într-un format de soluție? De unde identificăm istoriile și cum găsim soluțiile? 

Participanții vor cunoaște istorii reale bazate pe soluții, ancorate în dovezi credibile, explicate cum și de ce funcționează sau nu răspunsurile. Limba de lucru – rusă.

 

Doritorii să participe sunt invitați să se înregistreze AICI: http://tiny.cc/4ym3fz

Participarea este gratuită.

„Solution Journalism for new Journalism” este organizat de Youth Association ASIST în parteneriat cu Agora.md.

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.