Actual știri de TOP Topuri

Top 3 cele mai bogate țări din lume

Fondul Monetar Internațional denotă clar ideea că mărimea nu îndemână întotdeauna bogăție,  atunci când este vorba despre cele mai bogate țări din lume. Qatar, Macau, Luxembourg, toate fiind state mici cu o populație redusă, ce stau în topul celor mai bogate țări din lume, care reprezintă ambițiile și succesele lor.

Mai mici după mărimi, dar mai bogate după produsul intern brut pe cap de locuitor. După clasamentul FMI, care publică cea mai mare cantitate de informație despre nivelul economic a națiunilor lumii, statele mai mici au un produs brut intern mai mare decât cel al țărilor mari. Astfel, Qatar, Macau, Luxembourg sunt statele care se află în fruntea clasamentului în acest an.

Clasat pe locul III,  Luxembourg, înconjurată de Franța , Germania și Belgia, este cunoscută ca una dintre cele mai bogate țări din lume, întucât oferă taxe lejere pentru companiile mari. Un motiv vast ar fi că, Luxemburgul este un teritoriu stabil din punct de vedere politic, care ocupă locul 9 în topul celor mai puține țări corupte din lume.Din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, Luxemburgul are un venit de 110.870 dolari conform businessinsider.com, ceea ce reprezintă pașii măreți care dezvoltă țara cu suprafața de 2.586km și aproximativ 563.000 de locuitori.

Al II- lea loc este ocupat de Macau, hub-ul cazinourilor la nivel mondial , fiind pe locul 4 în anul 2013 acum a ajuns pe locul 2 datorită influenței sale în lumea jocurilor de noroc, care este destinația numărul 1 în lume, care depășește Las Vegas-ul. Produsul brut intern fiind de 122.489 dolari, care crește în fiecare an, ce reprezintă clar dezvoltarea statului anual.

Locul I în topul celor mai bogate țări, îl ocupă Qatar, care înregistrează cel mai ridicat nivel al PIB-ului anual pe cap de locuitor din lume – 128.702 dolari. Are o populație doar de 1.7 milioane de locuitori, care are la baza economiei, exploatare petrolului. Rapoarte oficiale, cum este cel al Băncii Mondiale, arată că rata populație sărace din acest stat este exact 0%. Un alt motiv ar fi statisticile ale CIA ce indică că în Qatar rata șomajului este doar de 0,5% , dar PIB-ul pe cap de locuitor este cel mai mare din lume.

Avem 3 exemple clare, care demonstrează că nu dimensiunile unei țări, dar conducerea și propriile ambiții sunt calea spre succes.

Reporter- Teodor Mocanu