Actual Generația X știri de TOP

Tinerii- speranţa unui viitor mai prosper

Consiliul Raional al Tinerilor din Drochia este mai mult decât o structură unde se pot manifesta tinerii, este o familie care a unit cei mai bravi tineri din raion și care sunt mereu gata de acțiune. Practic, membrii Consiliului Raional al Tinerilor au posibilitatea să exprime aşteptările şi cerinţele tinerilor pe lânga autorităţi şi pe măsura posibilităţilor lor, să iniţieze acţiuni proprii în vederea satisfacerii acestor aşteptări şi cerinţe. Aceştia se confruntă zilnic cu probleme şi obstacole, dar nu se lasă bătuţi.

V-aţi întrebat vreodată cum este să fii vocea a sute de oameni, iar fiecare acţiune pe care o faci să fie un nou pas către un viitor mai prosper? Acestea sunt unele din multele lucruri pe care le fac tinerii din cadrul CRTD. A fi membru al unui consiliu al tinerilor este o activitate complexă, ce necesită timp, concentraţie şi multă imaginaţie, lucruri de care dau dovadă tinerii noștri, fiind gata de acțiune oricând este nevoie, ceea ce ne face diferiți de ceilalți.

Pe lângă faptul că sunt un bun exemplu de activism civic, ei joacă un rol important pentru tinerii din raion. Tinerii consilieri sunt principalii intermediari dintre tineri şi APL. Munca lor zilnică constă în motivarea, mobilizarea, dar şi rezolvarea unor probleme cu care se confruntă tinerii prin intermediul diferitor activităţi.

Una dintre cele mai importante activităţi este Forumul Raional. În urma chestionării preventive a tinerilor, consilierii determină cele mai actuale probleme cu care se confruntă aceştia. Problemele precizate în hestionar urmeză să fie prezentate şi discutate în cadrul Forumului Raional. Această activitate este una de amploare, la ea fiind prezenţi nu numai tinerii, dar şi alţi actori sociali precum specialişti în diferite domenii, preşedintele şi vicepreşedintele raionului, specialistul de tineret etc. În cadrul acestei activităţi tinerii se impart în mai multe ateliere, unde sunt discutate problemele cu specialiştii în domeniu. Forumul Raional este doar primul pas către rezolvarea problemelor, după acesta urmeză un şir de alte activităţi, dar şi convorbiri cu APL în speranţa de a obţine rezultate positive.

În afară de aceste activităţi cât de cât formale, mai sunt şi altele tematice care le permit tinerilor să se simtă auziţi şi care le oferă o doză de motivaţie. Un bun exemplu la acest capitol ar fi Trainingul Eco, în cadrul căruia tinerii au realizat cât este de importantă influenţa noastră asupra mediului, dar şi faptul că fiecare poate produce o schimbare în societate. Să nu uităm şi de cea mai aşteptată activitate ,,Movie night”, care s-a bucurat de o atenţie enormă din partea nu doar a tinerilor tinerilor, dar şi a altor categorii de vârste. În cadrul acestei seri tematice au fost prezenţi peste 100 de iubitori de film. Această activitate are loc în ultima zi de vară, pentru a o savura din plin alături de cei dragi.

Cum am mai menţionat anterior în spatele acestor realizări stă multă muncă şi obstacole. Deşi unele impedimente par a fi imposibil de trecut, există oameni care sunt gata să ofere o mână de ajutor tinerilor. Tinerii membri ai Consiliului Local al Tinerilor au a descoperi probleme şi a propune soluţii privind viaţa copiilor, tinerilor şi a întregii comunităţi. Ei trebuie să se informeze în legatură cu aceste probleme, să le studieze, să identifice soluţii şi să elaboreze programe de acţiune pe care, împreuna cu cei care i-au ales, urmează să le realizeze.

Munca în echipă, posibilitatea de a discuta cu APL,  posibilitatea de a-ți exprima liber opinia şi de a fi auzit, noi prieteni, sunt doar câteva beneficii pe care le are un consilier. 

,,Noi încercăm să aducem un pic de lumina in ochii tinerilor , punându-le la dispoziție posibilitatea de a se afirma şi de a fi auziți. Activitățile noastre sunt o formă de manifestare, de strigăt a problemelor cotidiene, iar noi încercăm treptat si pas cu pas să le rezolvăm,  arătându-le celorlalți că schimbarea începe de la fiecare din noi şi oricine poate să schimbe lumea, este nevoie doar de dorinţă şi muncă asiduă. ”, a susţinut un membru CRTD.

Toată activitatea CRTD o puteţi urmări pe paginile de Facebook şi Instagram a consiliului, unde pe timp de carantină nu şi-au încetat activitatea, dar au inspirit şi motivate tinerii cu câteva idei originale.

Contact:

E-mail:crtdrochia@gmail.com

Instagram: crtdrochia

Facebook: Consiliul Raional al Tinerilor din Drochia