Actual știri de TOP

Superstiții și obiceiuri în noaptea dintre ani!

De revelion, cu timpul s-au format un șir de obiceiuri și superstiții de care cu toții ținem cont. Începând cu pregătirea bucatelor tradiționale și terminând cu buzunarele pline de bani pentru un an cât mai bogat și bine realizat pe plan financiar.

Încă din vremuri îndepărtate există o serie de tradiţii pe care oamenii le respectă cu stricteţe în noaptea de Anul Nou.

De Revelion este important să porţi haine noi, pentru ca în anul care vine să te înnoiești din toate punctele de vedere și să primești cât mai multe cadouri.

De asemenea, ar fi necesar de purtat haine de culoare roșie care reprezintă dragostea și veselia. Un alt scop a culorii roșii este eliminarea energiei negative pe tot parcursul anului.

Un alt obicei străvechi este acela de a mânca pește în noaptea de Revelion, pentru a evita toate problemele și obstacolele din noul an precum „peștele se strecoară în apă”.

De asemenea, este bine de știut faptul că strugurii au o semnificație aparte în seara de Revelion. Pentru a avea noroc în noul an trebuie să mănânci 12 boabe.

Cele 12 boabe de struguri reprezintă prosperitatea în cele 12 luni ale anului următor.

Cea mai cunoscută superstiție este aceea de a păstra bani în buzunare, pentru ca anul care fie să fie unul cât mai bun și dezvoltat pe plan financiar. Se spune că noul an trebuie să nu ne prindă datori. Explicația este că datoria neachitată în anul ce se încheie va aduce altele în anul nou început.

Aruncatul gunoiului în ziua de Revelion aduce ghinion. Conform tradiției, orice se aruncă din casă duce cu sine norocul si bunăstarea, așa că ar fi bine să vă asigurați că nu veți arunca nimic în acea seară.

Nu se spală haine și nu se calcă în seara de Revelion, pentru a nu spăla norocul și de a nu-l evapora în aer.

Dar neținând cont de superstiții și obiceiuri, fiecare persoană își scrie propriul destin cu faptele și dorințele sale, așa că oricine este în putere de ași îndeplini visele și scopurile cu propriile sale puteri.

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.