Mușchi știri de TOP

Senzații la campionatul mondial din Rusia

Campionatul Mondial de fotbal 2018, are loc în Rusia, fiind cea de a 21-a ediție a Campionatului de Fotbal. Acest campionat a început pe data de 14 iunie, iar finala turneului va avea loc pe data de 15 iulie pe stadionul „Лужники” din Moscova.

Campionatul mondial care are loc în Rusia începând cu data de 14 iunie, a fost alocat cu un buget de aproximativ 7 miliarde de dolari de către țara gazdă, care promite un eveniment senzațional în care organizarea va fi la nivel înalt atât ca infrastructură, cât și ca servicii. La Campionatul mondial vor participa 32 de echipe: Rusia, Uruguay, Egipt și Arabia Saudita în Grupa A, Portugalia, Spania, Iran și Maroc în grupa B, Franța, Peru, Danemarca și Australia în Grupa C, Argentina, Elveția, Islanda și Nigeria în grupa D, Brazilia, Costa Rica și Serbia în Grupa E, Germania, Suedia și Coreea de Sud în Grupa F, Belgia, Anglia, Tunisia și Panama în Grupa G, Polonia, Columbia, Senegal și Japonia în Grupa H.

După primul tur campionatul a fost plin de senzații, Rusia a aratăt cu adevărat ca o echipa de top, însă favoritele turneului sunt : Germania, Brazilia, Argentina, Franța, care au debutat mai slab având în lot jucători de talie mondială. După primul tur s-au înscris 42 de goluri și principalul marcator a fost Cristiano Ronaldo, care a înscris 3 goluri în primul meci și a obținut un punct important contra Spaniei. Un exemplu demn de urmat și de respectat este comportamentul susținătorilor din Senegal care, după ce echipa pe care o susțin a învins s-au unit și au făcut curățenie în sectorul unde se aflau.

Meciurile de la Cupa Mondiala 2018 se vor disputa pe 12 stadioane din 11 orase: Ekateringburg, Kaliningrad, Kazan, Moscova, Nijni Novgorod, Rostov, Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Soci și Volvograd, iar finala turneului va avea loc pe date de 15 iulie pe stadionul „Лужники” din Moscova .

 

Reporter- Mocanu Teodor