Actual Sfaturi știri de TOP

Ritualul unei dimineți perfecte. 5 pași simpli pentru a începe ziua frumos

Haideţi să învăţăm împreună cum să avem o săptămână bună, începând cu ziua de luni!

Pentru că multe dintre noi încă ne luptăm cu zilele de luni, ne-am gândit ce ar fi dacă, am face toate următorul ritual de dimineaţă. Ce ar fi dacă am reuşi să ne motivăm de dimineaţă pentru a începe o nouă zi cu zâmbetul pe buze.

Mulți dintre noi nu-şi pot începe ziua fără o ceaşcă de cafea tare. Cum ar fi dacă, de cu seară, ne-am seta să ne trezim în fiecare dimineaţă mai devreme pentru un mic ritual care să ne deschidă calea spre orizonturi pozitive.

Pasul 1: Mulțumește
Primul lucru pe care vi-l recomandam e să inspirați puțin aer proaspăt de dimineață și să mulțumiți pentru ceea ce aveți și ceea ce sunteți, pentru o nouă zi.

Pasul 2: Fă-ți complimente!

Uită-te în oglindă, zămbeşte şi spune: Sunt frumoasă, sunt deşteaptă, sunt bună, sunt minunată. O sa am o zi frumoasă şi veselă. Voi avea randament la muncă!

Pasul 3: Bea apă cu lămâie
Pentru a economisi timp, încălziți o cană de apă, de preferabil într-un vas pe aragaz. Stoarce-ți apoi sucul de la jumătate de lămâie și adăugați 1 linguriță de miere. Apa trebuie să fie călduță, nu caldă, nu fiartă. Bucurați-vă de apa voastră cu lămâie în liniște, privind pe fereastră.

Pasul 4: Programul zilei
Într-o agendă, caiet, carnețel, notează zilnic ceea ce ai de făcut în ziua respectivă. Nu te limita doar la lucruri mărunte, cum ar fi: curățat balconul, trimis poze. Notează tot ce știi că trebuie să faci în ziua respectivă. Peste zi, când termini una din activitățile pe care ți le-ai propus, bifează cu roșu în agendă în dreptul fiecăreia. Cea mai mare satisfacție e seara, când veți vedea că ați făcut toate(sau aproape toate) lucrurile pe care vi le-ați propus în ziua respectivă.

Cele 3 motive pentru care merită să ai o agendă de acest gen:
-te ajută foarte mult să-ți organizezi timpul
-te lasă să te concentrezi doar pe ceea ce ai de făcut într-un anumit moment al zilei, mintea nefiindu-ți ocupată cu celelalte lucruri care mai trebuie să le faci și te tot gândești la ele, să nu le uiți
-îți dă satisfacția unei zile pline de lucruri productive – asta în cazul în care ai reușit la sfârșitul zilei să bifezi cât mai multe lucruri.

Pasul 5: Yoga 
După ce mi-am eliberat mintea, notând tot în agendă, vă recomandam 10 minute de yoga. De cele mai multe pentru începători se utilizează, aplicația Daily Yoga, de unde aleg “Yoga Breathing for Beginners”, programul de 10 minute.

Dacă faceți un calcul, cele 25 de minute sunt mai mult decât suficiente pentru a urma toți cei 5 pași de mai sus. Acum probabil vă puneți problema timpul și va gândiți: “Da sigur! Și eu mă trezesc cu noaptea în cap să fac yoga și să scriu în agendă? Mai bine aș dormi încă 10-20 de minute în plus.”

Aici intervine “granița” dintre oamenii de succes și oamenii care consideră că succesul fuge de ei. Investește în tine! Probabil dacă eviți emisiunea de la oră 12 și serialul la care te uiți a 3 a oară și te pui la somn cu o jumătate de oră mai repede, te poți trezi cu o jumătate de oră mai repede pentru a-ți începe ziua frumos!