foto/descopera.ro
Actual știri de TOP

O fetiță de 3 ani a înghițit detergent

O fetiță de trei ani din municipiul Chișinău a necesitat asistență medicală de urgență în urma unei intoxicații acute cu o substanță de uz casnic. Echipele AMUP au intervenit în cel mai scurt timp, pentru a acorda asistența medicală necesară la etapa de prespital, cu transportarea ulterioară a copilului în unitățile spitalicești pentru tratament specializat. 

Potrivit mamaplus.md, Serviciul de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească a fost solicitat la data de 14 august la ora 20:00. Din spusele părinților, copilul ar fi înghitit conținutul unei pernuțe cu detergent lichid pe care a gasit-o în casa, ceea ce i-a provocat o arsură chimică a esofagului.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească recomandă părinților să păstreze produsele de curațenie și alte produse de uz casnic în locuri fără acces pentru copii și să nu lase copiii fără supraveghere. Grupul de copii cu vîrste cuprinse între 1-5 ani este cel mai supus riscurilor. De asemenea, se recomandă ca în cazul intoxicațiilor acute cu substanțe toxice, să se apeleze de urgență la numărul unic 112.

Până la sosirea echipei de asistență medicală urgentă, părinții pot să beneficieze de o consultație telefonică gratuită în cazurile de intoxicații și otrăviri la copii, prin intermediul serviciului TOXAPEL, apelînd la numărul de telefon 022-555-220.