Actual Evenimente Generația X

Nouă ne pasă. Kemerovo, Drochia e cu voi!

La dată de 25 martie 2018, centrul comercial „Зимняя Вишня” din or. Кемерово, a fost cuprins de flăcări. La toate posturile TV numărul decedaților este de 64 de persoane, însă după cum știm adevărul mereu iese la iveală. Răspunsul la întrebarea „ Cine este vinovatul ? ” este divers, deoarece „ Câți oameni, atâtea păreri ”.  Cert este una, copiii au decedat iar viața lor nu o mai întorci înapoi.

Acest incendiu a transformat desenul animat într-un film horror. La premieră acestuia, ușile cinematografului au fost deschise pentru sute de copii însoțiți de părinți, însă din păcate , ușile nu s-au mai deschis pentru ei. Autoritățile ascund numărul jervelor, pentru a nu porni panica și meetingurile, în timp ce zeci de mașini transportă trupurile neînsuflețite la crematoriu, părinții nu au dreptul să-și vadă copii. Ei au fost obligați să semneze un act de refuz pentru a nu divulga numărul real de decedați. Acum, adevărul îl găsim doar pe internet, de la oamenii ce au puterea să vorbească.

Centrul Comercial „Зимняя Вишня”, fosta fabrică de cofetăriea fost construit fără a respecta normele de renovare privind siguranța în caz de incendiu. Proprietarii au economisit pentru ieșirile de urgență și materiale de construcție, fapt ce a provocat răspândirea atât de rapidă a focului . Etajul al 4-lea, cu teren de joacă și cinematograf, a luat foc doar în câteva secunde, iar peste 400 de oameni, în special copii au ars de vii. Închiși în sala de cinematograf, copii sunau disperați părinților, scriau mesaje pe rețelele de socializare pentru apropiați. „ Se auzeau strigăte ca din iad ” menționează un bărbat ce și-a pierdut sora, soția și trei copii în acest incediu.

Despre această tragedie se poate de vorbit în continuu, însă copii nu-i putem întoarce. În semn de solidaritate și pentru comemorarea copiilor decedați, vă invităm să vă alăturați alături de noi, astăzi la orele 18: 00, la scena de lângă primăria or. Drochia, str. Independenței, pentru a depune flori și a aprinde o lumânare. Cine dorește poate să vină cu baloane umplute cu heliu, la final toate se vor îndrepta spre cer, la fel cum și acei îngerași de copii..au plecat în cer lasând în urmă o durere imensă apropiaților.

 

Пожар в Кемерово 

Автор: Несан Л.

Снова дети плачут, так слышно,
И едкий дым разъедает глаза…
Смертный ад здесь – „Зимняя вишня”     
В душе пустота… И скользит слеза!

Горько плачут о беззащитных,
О всех заживо сгоревших в огне.
Все скорбно читают молитвы,
НАШИ ДЕТИ гибнут, как на войне!

Кто ответит за все мученья?
Накажут виновных, кто причастен?
У отцов попросят прощенья…
Но уже не вернут в семью счастье!

Не вернут звонкий смех и радость,
В памяти страх навек отразится.
Останутся горе и жалость…
ТАК, НЕ ДАЙТЕ беде повторится!

МЫ, С ВАМИ КЕМЕРОВО, в горе!
И плачут неслышно наши сердца.
Смерть детей не бывает чужой…
И горит, мерцает скорби свеча!

Берегите детей и себя!
Мы незнаем, что может случится…
Пережить смерти, можно любя…
Мы за вас в церкви будем молится!

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.